Voorleesbezoek Gerard Majella School in Reeuwijk

Gisteren ben ik op voorleesbezoek geweest op de Gerard Majella School in Reeuwijk.

In de lagere klassen heb ik voorgelezen, in de hogere klassen heb ik vooral verteld over hoe het maken van het boek was gegaan. De kinderen waren erg geïnteresseerd en hadden het bezoek goed voorbereid. In groep 8 hadden ze zelf ook avonturen van Ytsje verzonnen zoals: ‘Ytsje in de sneeuw‘, ‘Verdwaald in het bos‘, ‘Ytsje in het ziekenhuis‘, ‘De Avonturen van Ytsje‘ en zelfs ‘The Game Ytsje – Minecraft Survival‘.

Ik was weer verrast door de vragen die ik kreeg:

‘Hoe zorg je dat Ytsje er iedere keer hetzelfde uit ziet?’

en zelfs

‘Wat wil je met het prentenboek bereiken?’

en natuurlijk

‘Wat is je lievelingskleur?’ en ‘Wij hebben een konijn’

Hartelijk dank aan alle leerlingen en leerkrachten van de Gerard Majella School!

Getagd met , ,